терапия с Лутеций
  • 420

Благодарение на усилията на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда и МНТ България, Радионуклидната терапия с Лутеций при пациенти с простатен карцином е вече достъпна на територията на България.

Екипът на проф. Антония Цоневска, завеждащ Отделение по Нуклеарна Медицина в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда проведе за пръв път в България Радионуклидна терапия с Лутеций на пациент с Простатен карцином.

Това е вид лечение при пациенти със злокачествени заболявания, което навлиза все повече в борбата с простатния карцином. То е изключително селективно, като се натрупва и атакува точно злокачествените образования и техните метастази и по този начин щади максимално здравите и не увредени структури на организма.

Ръководеното от проф. Цоневска отделение и нейния екип от специалисти са единствените в България, който са подготвени и вече прилагат тази терапия. Качеството на услугата е на същото високо ниво, както в клиниките в Западна Европа, като се следи спазването на всички медицински стандарти.

терапия с Лутеций

Специални благодарности на:

Проф. Антония Цоневска

Д-р Кристиян Деневски

Радиохимик Ива Тодорова

Мед. Физик, д-р Анна Загорска

Старши лаборант Стефан Стефанов

Мед. Сестра Цветелина Атанасова


Благодарим и на всички останали от екипа, които участваха във въвеждането на този иновативен метод и предоставянето му в услуга на всички пациенти в България, имащи нужда от него.


Повече информация на тел. 02/ 403 4037